Este confortul psihic o prioritate în compania ta?

Confortul psihic primește din ce în ce mai multă atenție la nivel global, în mod special când îl punem în contextul locului de muncă. Un număr din ce în ce mai mare de organizații adoptă inițiative care să îmbunătățească bunăstarea angajatului. Cu toate acestea, confortul mental poate fi dificil de abordat în persoană.

Accesul crescut la sprijinul oferit în ceea ce privește confortul psihic pentru angajați promovează o cultură pozitivă la job. Angajatorii care prioritizează sănătatea și bunăstarea angajaților scot în evidență valoarea din cadrul locului de muncă și au tendința să mențină o mână de lucru captivată și o cultură pozitivă.

Recent, Adecco Australia a efectuat un chestionar la locul de muncă, din care a reieșit că 53% dintre respondenți sunt de părere că este foarte important ca organizațiile în care lucrează să ofere sprijin pentru confortul psihic. 37% susțin că ar folosi acest beneficiu, iar 40% au spus că locul unde lucrează nu oferă niciun astfel de program.

Mai mult, respondenții au evidențiat top 3 zone care sunt cele mai importante pentru ei: echilibru dintre job și viață, aranjamente flexibile de lucru și traininguri.

Deși multe organizații au avansat cu privire la modul în care înțeleg confortul psihic, subiectul este încă unul tabu. Este normal să auzi discuții despre răceală sau dureri de cap, dar este destul de rar întâlnit momentul în care angajații vorbesc deschis despre anxietate sau depresie, în ciuda faptului că sunt printre cele mai comune afecțiuni.

Creșterea gradului de conștientizare este doar vârful icebergului, dar este o parte esențială din schimbarea percepțiilor cu privire la confortul psihic. Campaniile care sprijină acest subiect sunt o metodă excelentă de a răspândi vestea și de a senzibiliza opinia publică.

Evenimente precum R U OK Day pot ajuta oamenii să creeze conexiuni și să se angajeze în convesații unii cu alții. Le formează un spațiu sigur, în care oamenii pot discuta despre bunăstarea angajaților și de ce este important să îi luăm în considerare și pe cei din jur. Respectul și înțelegerea față de circumstanțe individuale este un punct important când vine vorba de confortul mental.

Stigmatul privind condițiile de confort mental este o barieră de comunicare la locul de muncă. Cu tot mai mulți oameni vorbind despre acest subiect în online sau în persoană, devine tot mai popular. Organizațiile dedicate să ofere sprijin la locul de muncă acordă mai multe oportunități pentru implicarea angajaților și în schimb, dărâmă stigmatu menționat mai devreme.

Articol scris de Sabrina-Casandra Vlăsceanu,

Marketing Project Manager