Servicii de Recrutare și Selecție

Sunteți în căutarea celor mai buni candidați?
Noi vă putem ajuta! Echipa Adecco deține experiența, cunoștințele și instrumentele necesare pentru a găsi cei mai potriviți candidați pentru echipa dumneavoastră.

Importanța unui proces de Recrutare și Selecție realizat profesionist

Cele mai recente studii HR indică importanța mare pe care procesul de recrutare și selecție îl are în asigurarea retenției angajaților, în stabilirea așteptărilor atât pentru candidat, cât și pentru angajator sau în asumarea valorilor organizației.

Contacți-ne

Etapele procesului de
Recrutare și Selecție

Datorită experienței globale, experții Adecco au construit cel mai eficient proces de identificare, evaluare și plasare al candidaților pentru serviciul de recrutare și selecție.

Urmărind multiple etape, ne asigurăm că cei mai potriviți candidați ajung în cele mai potrivite locuri de muncă:

  • Identificarea candidaților prin canale digitale

  • Interviul telefonic

  • Verificarea referințelor

  • Evaluarea

  • Trimiterea listei scurte

  • Prezentare profilelor celor mai potriviți candidați

  • Stabilirea interviului final

  • Interviul final și validarea așteptărilor

  • Plasarea candidatului la noul loc de muncă

  • Solicitarea de feedback

Instrumentele de evaluare folosite în
Recrutare și Selecție

California Psychological Inventory (CPI)

CPI este considerat la nivel internațional ca fiind cel mai cuprinzător test de personalitate.

Adecco Xpert

Este o componentă de bază a serviciului nostru de recrutare și selecție de calitate, care a fost dezvoltat de Adecco pentru a înțelege mai bine cunoștințele, aptitudinile, motivațiile și preferințele unui candidat.

Pre-employment screening

Este un instrument cu ajutorul căruia se obține o imagine obiectivă a punctelor forte și a nevoilor de dezvoltare ale unui individ efectuând o evaluare care durează 60 de minute.

Competency Based Interview (CBI)

Este un interviu construit pe baza competențelor care combină metoda interviului clasic cu metoda STAR, în care o competență este măsurată folosind experiențe relevante din trecut.

Occupational Personality Questionnaire (OPQ)

Cu ajutorul lui se poate prezice potențialul și capacitatea competențelor, în timp ce sunt identificate stilurile comportamentale pentru angajare, având în vedere parcursul ciclului de viață al angajaților.

Expertiză certificată

FAQ

Ce este headhunting?

Headhunting reprezintă expresia comună a procesului de recrutare și selecție a candidaților de către consultanți HR specializați.

Cât timp durează procesul de recrutare și selecție?

Un consultant în recrutare necesită în medie 1 lună de zile pentru a încheia un proces de recrutare și selecție pentru o poziție deschisă. Perioada poate varia în funcție de complexitatea poziției și politica HR a organizației.

Care sunt etapele procesului de recrutare și selecție?

Recrutarea și selecția candidaților implică identificarea candidaților cu potențial, intervievarea lor, validarea de către angajator, interviul final, angajarea și colectarea feedback-ului.

De câți candidați este nevoie pentru a închide o poziție deschisă în cadrul unei companii?

În medie un consultant ajunge să intervieveze și să evalueze 5 candidați pentru a închide o poziție deschisă. Numărul poate varia în funcție de complexitatea poziției și politica HR a organizației.

Cum se calculează costul unui proces de recrutare și selecție?

Costurile procesului de recrutare și selecție diferă în funcție de modul de administrare al procesului. Dacă este administrat intern acesta se calculează astfel: (costurile de promovare a pozițiilor deschise + costul instrumentelor folosite în evaluarea candidaților + costurile salariile ale angajaților implicați în proces)/ numărul de poziții închise în intervalul respectiv de timp.
Dacă procesul este externalizat unei agenții profesioniste de recrutare atunci structura de cost variază în funcție de mai mulți factori. Aceștia implică salariul brut lunar al poziției deschise, costuri pentru identificarea candidaților, bonusuri de succes pentru lista scurtă, bonusuri de succes pentru închiderea poziției etc.

Solicită oferta de servicii personalizată

Sunt de acord ca Adecco România/ Adecco Resurse Umane şi afiliații săi să poată folosi detaliile mele pentru a-mi transmite informaţii despre serviciile acestora (inclusiv locuri de muncă disponibile, invitații la evenimente sau sondaje de opinie, buletine informative etc.), prin poştă, poştă electronică, SMS, MMS, telefon, medii de socializare, notificări tip push în aplicaţii şi prin alte mijloace. Înţeleg că pot să renunţ la această opţiune în orice moment.