Au fost raportate în mai multe țări mai multe încercări de fraudă folosind numele și marca comercială Adecco. Vă rugăm să rețineți că reprezentanții Adecco sau Adecco România SRL/Adecco Resurse Umane SRL NU vor solicita NICIODATĂ plata de niciun fel de la un candidat sau un asociat în timpul unei căutări de locuri de muncă sau a unui proces de selecție.

Am fost informați că numele și marca comercială ADECCO sunt folosite în mai multe țări de către persoane care nu au nicio legătură cu Grupul Adecco. Aceste persoane plasează anunțuri de angajare pe site-urile web pe piața generală folosind numele „Adecco” fără permisiunea noastră. De asemenea, avem motive să credem că e-mailurile, scrisorile, apelurile telefonice și alte acțiuni întreprinse de către aceste persoane nu sunt altceva decât încercări nelegitime de a obține bani și acces la informațiile cu caracter personal și confidențiale ale celor care caută locuri de muncă și ale asociaților.

Protejați-vă

Înainte de a comunica orice informații cu caracter personal, date de identificare sau detalii de cont bancar în timpul unui proces de căutare a unui loc de muncă, asigurați-vă că persoana de contact este un reprezentant autorizat Adecco. Puteți confirma acest lucru luând legătura cu un birou Adecco din țara dumneavoastră. Puteți găsi lista țărilor în care activăm pe site-ul nostru la www.adeccogroup.com/worldwide-locations.

Atenție la orice e-mail neașteptat, mesaj instantaneu, mesagerie vocală sau fax care se pretinde a fi de la Adecco. Infractorii pot încerca să trimită programe malware sau să obțină acces la informațiile sau conturile dumneavoastră folosind e-mailuri, telefon sau mesaje text. Dacă primiți un astfel de mesaj, contactați un birou Adecco din țara dumneavoastră și verificați dacă mesajul este legitim.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați resursele Centrului Național de Securitate Cibernetică la https://dnsc.ro/. Dacă ați primit un e-mail de care nu sunteți sigur, vă rugăm să ni-l transmiteți folosind datele de contact din secțiunea de mai jos sau către Serviciul de raportare de e-mailuri suspecte la alerts@dnsc.ro.

Dacă credeți că ați fost victima unor astfel de escrocherii, vă recomandăm insistent să raportați incidentul autorităților locale cât mai curând posibil.

Contactați-ne

Dacă doriți să raportați un abuz legat de numele și marca comercială Adecco, vă rugăm să contactați biroul Adecco din țara în care a avut loc incidentul. Dacă Adecco nu operează în acea țară, vă rugăm să trimiteți un e-mail la: compliance@adecco.com sau să vizitați www.aceconduct.com.

Dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă în țara dumneavoastră, atunci vă rugăm să ne contactați. O listă a țărilor în care activăm poate fi găsită pe site-ul nostru web la www.adeccogroup.com/worldwide-locations.