Au fost raportate mai multe încercări de fraudă care utilizează denumirea Adecco în mai multe țări. Vă aducem la cunoștință că NICIUN reprezentant Adecco nu va solicita vreodată niciun fel de plată de la un candidat sau de la un asociat în timpul unei căutări de locuri de muncă sau în timpul unui proces de selecție.

 Am fost informați că denumirea și marca comercială ADECCO sunt utilizate în mai multe țări de către persoane care nu au nicio legătură cu Grupul Adecco. Aceste persoane plasează anunțuri de locuri de muncă pe website-uri cu caracter general de pe piață, folosind denumirea „Adecco” fără permisiunea noastră. De asemenea, avem motive să credem că e-mailurile, scrisorile, apelurile telefonice și alte acțiuni întreprinse de aceste persoane nu sunt decât încercări nelegitime de a obține bani și de a accesa informațiile cu caracter personal și confidențial ale persoanelor care caută locuri de muncă.

În momentul de față cunoaștem cazuri multiple de fraudă care utilizează denumirea Adecco în Canada, Franța, Ghana, Hong Kong, Italia, Statele Unite ale Americii și Emiratele Arabe Unite.

Protejați-vă

Înainte de a dezvălui orice informații cu caracter personal, orice date de identificare sau orice date ale unui cont bancar în timpul unui proces de căutare a unui loc de muncă, asigurați-vă că persoana dumneavoastră de contact este un reprezentant autorizat al Adecco. Puteți confirma acest lucru contactând un sediu Adecco din țara dumneavoastră. Găsiți aici locațiile.

Fiți atent la orice e-mail, mesaj instant, mesaj vocal sau fax neașteptat care pretinde că este din partea Adecco. Dacă primiți un astfel de mesaj, luați legătura cu un sediu Adecco din țara dumneavoastră și verificați dacă mesajul este legitim.

Dacă sunteți de părere că ați fost victima unor astfel de escrocherii, vă recomandăm ferm să raportați incidentul autorităților locale.

Contactați-ne

Dacă doriți să raportați un abuz al denumirii și mărcii comerciale Adecco, vă rugăm să contactați sediul Adecco din țara în care a avut loc incidentul.

În cazul în care Adecco nu operează în țara respectivă, vă rugăm să notificați incidentul la: compliance@adecco.com sau www.aceconduct.com.

Dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă în Romania, luați legătura cu Adecco prin intermediul website-ului local Adecco.