Leading through the great disruption. How a human-centric approach to AI creates a talent advantage.

Studiul realizat de Adecco Group’s Business Leaders se concentrează pe impactul inteligenței artificiale (AI) și al inteligenței artificiale generative (GenAI) asupra strategiilor de gestionare a talentelor.

Una dintre concluziile studiului indică faptul că lipsa anumitor skill-uri în rândul liderilor poate reprezenta un obstacol major în pregătirea companiilor pentru impactul inteligenței artificiale. Pentru a gestiona această tranziție și pentru a mobiliza forța de muncă în sprijinul AI, este crucial ca liderii să demonstreze un angajament personal pentru învățare și să adopte o mentalitate flexibilă și adaptabilă.

Totodată, abilitățile digitale și tehnologice vor fi cele mai căutate skill-uri în cinci ani, având un impact asupra aproape fiecărui rol. Integrarea AI în întreaga forță de muncă va oferi angajaților mai mult timp să se concentreze pe sarcini creative dar și pe interacțiunile interumane.

CEO-ul Adecco Group, Denis Machuel, consideră că platformele de inteligență artificială au potențialul de a transforma forța de muncă, făcând-o mai inteligentă, productivă și creativă. În fața acestor schimbări, companiile trebuie să se concentreze pe strategii responsabile și centrate pe oameni pentru a gestiona tranzițiile și a construi o forță de muncă de succes. Abilitățile umane, cum ar fi creativitatea și gândirea critică, vor rămâne esențiale pentru succesul pe termen lung.

Descoperă și tu rezultatele cheie ale studiului cu un simplu download!