Am găsit candidatul ideal – acum ce fac?

Căuți acea persoană potrivită pentru afacerea ta de ceva vreme. Ai examinat nenumărate CV-uri, ai realizat interviuri și evaluări și ai găsit în cele din urmă potrivirea perfectă. Acum ce faci?

Există câțiva pași rapizi și simpli, pe care îi poți face pentru a construi raportul și a înțelege talentul de top de care ai nevoie înainte ca acesta să plece în altă parte. Este important să stabilești o bază clară pentru noua relație, astfel încât să poată merge mai departe cu succes.

Asigură-te că faci acești pași pentru a putea asigura transparență completă încă de la bun început.

Evită supraestimarea rolului

Oricât de clar ar fi rolul acesta – indiferent că este vorba despre vânzări, marketing sau la nivel executiv – este normal să existe provocări, precum È™i aspecte pozitive, despre care poÈ›enÈ›ialii angajaÈ›i ar trebui informaÈ›i. ÃŽncearcă să ieÈ™i în evidență prin a fi complet sincer în ceea ce priveÈ™te avantajele, precum È™i dezavantajele de la locul de muncă, astfel încât să te lansezi dintr-o poziÈ›ie de încredere È™i siguranță. De asemenea, te asiguri că noii angajaÈ›i intră în companie cu o înÈ›elegere clară a mediului din care vor face parte È™i nu vor avea surprize odată ce încep munca. Astfel, candidatul va începe noul rol în deplină cunostință de cauză, iar È™ansele retenÈ›iei È™i integrării sale vor creÈ™te semnificativ.

Clarifică așteptările

Înțelegerea reciprocă a așteptărilor este un aspect important atât pentru tine, cât și pentru candidat. Fii sincer cu privire la ceea ce aștepți de la angajați, atât acum, cât și pe viitor și ascultă în același timp ce au de spus. Așa se trasează cei mai clari indicatori de performanță, ce pot aduce creșteri sustenabile business-ului.

Fii clar asupra culturii echipei

Cultura companiei este pulsul organizației. Invită candidatul preferat să petreacă timp cu un alt membru al echipei, pentru a vedea cum sunt potențialii colegi și pentru a-i oferi o privire de ansamblu asupra ceea ce îi motivează pe cei din echipă. De altfel, acest lucru este benefic pentru ambele părți – să nu uităm că intervievarea se face de ambele părți în această etapă a procesului.

Realizează oferta verbal

Deși un e-mail de follow-up poate fi adesea o idee bună, este important să faci oferta inițială verbal. Relația angajator-angajat nu începe în prima zi la locul de muncă, ci chiar de acum. Folosind conversația pentru a-ți transmite entuziasmul de a-l avea în companie, alături de restul echipei, îi vei putea potoli orice neliniști apărute între timp, făcându-l astfel să aștepte cu nerăbdare prima zi de lucru.

Articol scris de Maria Vasiliu

Senior Consultant Executive Search and Permanent Placement