3 luni în România: Impresii ale unui CEO Expat Italian

Cu trei luni în urmă, am început un nou capitol în călătoria mea profesională ca CEO al Adecco România. Lăsând în urmă peisajul familiar din Milano, Italia, am ajuns în România cu un amestec de emoții și anticipare. Vreau să împărtășesc impresiile și experiențele mele din acest timp petrecut aici ca o dovadă de apreciere pentru oamenii cu care am început să lucrez și ca o recomandare pentru cei care iau în considerare România ca destinație de muncă.

Colegii din Adecco – O echipă caldă și profesionistă

Încă din prima mea zi la Adecco România, am fost întâmpinat cu brațele deschise de către colegii mei. Căldura și profesionalismul lor au făcut tranziția mea în companie deosebit de lină. Dedicarea și experiența echipei au lăsat o impresie foarte plăcută asupra mea. Lucrăm împreună către obiective comune, iar sprijinul lor a fost de neprețuit în navigarea peisajului complex de afaceri pe plan local.

Românii și sentimentul familiar de acasă

Un aspect remarcabil al experienței mele în România a fost asemănarea dintre români și italieni. Ambele culturi împărtășesc o profundă apreciere pentru familie, mâncare bună și pasiune pentru viață. Am descoperit că românii, precum italienii, sunt oameni cu inimă caldă și ospitalieri. Dragostea lor pentru conversații animate și sentimentul puternic de comunitate îmi amintesc de familiile italiene unite cu care am crescut.

Gastronomia delicioasă, creativă și surprinzătoare

Scena culinară românească a fost o surpriză delicioasă. Asocierea dintre preparate tradiționale precum „sarmale” și „mămăligă” (echivalentul românesc pentru „polenta”) m-a cucerit cu aromele lor bogate. Ceea ce se evidențiază cu adevărat este însă creativitatea din bucătăria românească. Fuziunea ingredientelor tradiționale cu tehnici moderne a condus la o cultură culinară vibrantă care mă uimește în mod constant. De la mici restaurante locale absolut fermecătoare până la restaurante de lux din București, fiecare masă este o călătorie plină de emoție și noi descoperiri.

Minunile turistice românești

România se mândrește cu o bogăție de monumente istorice și naturale care m-au lăsat fără cuvinte. Am avut privilegiul de a explora locuri iconice precum măreția Palatului Parlamentului și farmecul Muzeului Satului din București. Dincolo de capitală, peisajele impresionante ale Munților Carpați și orașele medievale din Transilvania mi-au lăsat o impresie de durată. Istoria bogată și frumusețea naturală a României oferă oportunități nesfârșite pentru explorare. Oportunități de care am profitat împreună cu familia mea în timpul primei noastre vacanțe pe teritoriu românesc în luna august.

Mediul de afaceri dinamic din București și din orașele mari

Peisajul de afaceri românesc, în special în București și în alte orașe mari, este dinamic și plin de potențial. Energia și entuziasmul forței de muncă sunt evidente, iar eu am fost martor la un puternic angajament pentru inovație și creștere. Mediul de afaceri al României, ce evoluează rapid și constant, oferă oportunități interesante pentru ca Adecco să prospere și să contribuie la dezvoltarea economică a țării.

Călătoria mea ca CEO expat în România a fost cu adevărat remarcabilă, dar îmi dau seama că acesta este doar începutul. Căldura și profesionalismul colegilor mei, asemănările culturale dintre români și italieni, bucuriile culinare, monumentele impresionante și mediul de afaceri dinamic s-au combinat pentru a face această experiență de neuitat. Privesc cu optimism viitorul, în timp ce lucrăm împreună pentru a construi un drum de succes pentru Adecco România și pentru a continua să explorăm minunile acestei țări frumoase.

Articol scris de Francesco Zacchetti,

Country Manager Adecco România