Aportul angajatorului în incluziunea și integrarea angajaților cu dizabilități
Comunitatea persoanelor cu dizabilități reprezintă cel mai mare grup minoritar din lume. Conform unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății, mai mult de 1 miliard de oameni din populația lumii au o dizabilitate (aprox. 15%), iar în prezent, din cauza pandemiei COVID-19, se estimează o creștere a numărului acestora.
Dizabilitatea în toate formele, tipurile și gradele sale este o realitate cu care un număr semnificativ de persoane a învățat să conviețuiască. Comunitatea celor cu dizabilități are unii dintre cei mai adaptativi, creativi, capabili, inteligenți, responsabili, pasionați și dedicați indivizi pe care i-ați putea întâlni în câmpul muncii. De-a lungul timpului, mulți dintre ei au dovedit că, în ciuda diverselor piedici, au reușit să găsească o modalitate alternativă (uneori atipică sau neconvențională) pentru a se adapta, care a fost la fel de eficientă precum abordarea standard.
Cu toate acestea, persoanele cu dizabilități întâmpină obstacole și dificultăți în obținerea unui loc de muncă, din cauza lipsei de accesibilitate a societății sau a unor atitudini discriminatorii. În cazurile excepționale în care persoanele cu dizabilități reușesc să obțină un loc de muncă, impedimentele menționate mai sus îngreunează integrarea și incluziunea autentică a acestora în colectivul profesional.
Acest whitepaper se concentrează pe atitudinea discriminatorie la locul de muncă, iar în paginile sale vei regăsi exemple, soluții de îmbunătățire și importanța rolului pe care îl are angajatorul în acest proces.
Articol scris de Miruna-Alexandra Gheorghe
Marketing Specialist