Satisfacția la locul de muncă: predictori și efecte

Locul de muncă reprezintă un aspect important în viața fiecăruia dintre noi, acesta ocupându-ne în general o treime din timpul unei zile. În ultimii ani, specialiștii au acordat o atenție tot mai mare cercetării domeniului organizațional și a factorilor care contribuie la îmbunătățirea rezultatelor unei companii.

Dintre aceștia, satisfacția la locul de muncă joacă un rol deosebit de important, întrucât influențează piața muncii prin efectele sale asupra productivității angajaților. Mai mult, satisfacția la locul de muncă este considerată un predictor puternic al bunăstării individuale generale și al intențiilor unor angajați de a părăsi organizația.

Pe lângă efectele pe care satisfacția la locul de muncă le poate avea asupra comportamentelor, activității și rezultatelor acestora, este esențial să cunoaștem care sunt aspectele care influențează nivelul satisfacției jobului. Iată-le pe cele mai importante.

Articol scris de Marincaș Mădălina,
Consultant Resurse Umane

Descarcă acum!

Satisfacția la locul de muncă: predictori și efecte


Sunt de acord ca Adecco Romania/Adecco Resurse Umane şi afiliații acestora să poată folosi detaliile mele pentru a-mi transmite informaţii despre serviciile acestora (inclusiv locuri de munca disponibile, invitatii la evenimente sau sondaje de opinie, buletine informative etc), prin poştă, poştă electronică, SMS, MMS, telefon, medii de socializare, notificări tip push în aplicaţii şi prin alte mijloace. Înţeleg că pot să renunţ la această opţiune în orice moment.