Podcast: Internship

Moderator – Ana-Maria Sîrbu, Consultant – Professional and
Executive Search Division
Invitat special – Cătălina Mastac, CEO for One Month Adecco Romania

Tema acestei ediții de podcast ne aduce în prim plan subiectul internshipurilor. În România, internshipurile încep să câștige teren, iar angajatorii au realizat în ultimii ani că acestea sunt un punct de plecare extrem de important pentru tineri care vor să intre pe piața muncii. Mai mult, pentru absolvenții care își doresc să testeze diverse domenii sau joburi, aceste oportunități reprezintă o rampă de lansare și o șansă de a se face remarcați.

Vă invităm să ascultați acest podcast pentru a afla mai multe despre:

•    Oportunitățile pentru tineri și diferențele dintre internshipurile din țară vs. cele din străinătate
•    Importanța internshipurilor în dezvoltarea carierei
•    Diferențele dintre piața muncii din România și cea din UK

Ana Maria Sîrbu este absolventă a unui masterat în resurse umane și pasionată de psihologie organizațională. Timp de 8 ani a lucrat în industria creative, ani care i-au conturat modul în care privește orice proiect în care se implică. De 1 an și jumatate este consultant 360 în cadrul diviziei de Executive Search Adecco București, unde a luat parte la ample proiecte de recrutare, care i-au solicitat de multe ori și partea creativă.

Pe parcursul lunii iulie, Cătălina Mastac a fost CEO for One Month Adecco România pentru ediția din 2020. Ea studiază la University College London în UK și totusi, experiențele sale se extind dincolo de statutul de student, aceasta fiind activă în căutarea oportunităților de muncă și dezvoltare personală încă din liceu. A trecut prin 2 internshipuri în România, în domeniul bancar, respectiv al ONG-urilor și prin alte 2 în UK, în consultanță, respectiv data science. În momentul de față este interesată de a-și dezvolta propriul start-up, iar joburile diverse prin care a trecut constituie o bază solidă de cunoștine pentru a realiza asta.