Studiul HR 20.21

Studiul HR 20.21 are ca scop identificarea provocărilor și trendurilor din activitatea de HR a țărilor membre Adecco Group, din regiunile: Europa de Est, Orientul Mijlociu și Africa de Nord (Polonia, Cehia, Ungaria, Slovenia, România, Bulgaria, Serbia, Grecia, Turcia, Tunisia și Emiratele Arabe Unite). Studiul a chestionat peste 400 de profesioniști în domeniul resurselor umane, din toate sectoarele economice, care acoperă roluri multiple în cadrul departamentelor de HR. Raportul explorează concluziile chestionarului aplicat, alături de explicații oferite de cei mai experimentați consultanți Adecco.

Concluziile principale ale raportului cuprind:

  • Speciliștii HR sunt interesați mai întâi de atitudinea și valorile afișate de candidați. Se acordă o atenție specială asupra modului în care candidații afișează valori în timpul interviurilor și modului în care sunt compatibili cu valorile companiei.
  • Un recruiter trebuie să intervieveze în medie 5 candidați pentru a ocupa un post deschis. Acest număr variază semnificativ în funcție de sectorul economic, de numărul și de nivelul de experiență al candidaților.
  • Timpul mediu pentru închiderea unei poziții deschise este de 1 lună. Perioada atribuită procesului de recrutare poate varia în funcție de procedurile companiei, de complexitatea pozițiilor deschise și de pachetul de compensări și beneficii.
  • Principalul motiv pentru care un angajat își schimbă locul de muncă este lipsa vizibilității asupra carierei și posibilitatea promovării. Această perspectivă contestă percepția că principalul motiv pentru care angajații părăsesc companiile este din cauza relațiilor proaste cu managerii.
  • Cele mai necesare abilități în poziții dificil de închis sunt inteligența emoțională, rezolvarea complexă a problemelor, gândirea analitică și inovația.Posturile cel mai greu de închis pentru recruteri, unde sunt sesizate aceste lipsuri, provin din IT, sectorul tehnic și financiar.