Studiu Adecco Research: Șapte din zece angajatori români au mărit salariile brute ale angajaților pentru a compensa transferul de contribuții

București, 2 Octombrie 2018: Aproximativ șapte din zece (68%) angajatori români au majorat salariile brute ale angajaților pe contractele de muncă pentru a acoperi transferul de contribuții de la angajator la angajat, iar tendința se menține și în 2019, arată rezultatele unui sondaj realizat de Adecco Research, divizia de cercetare a companiei de servicii HR, Adecco România.

În același timp, 21% dintre angajatori au optat pentru varianta menținerii salariilor brute la nivelul din 2017 și au acordat indemnizații sau bonusuri de compensare, astfel încât veniturile nete ale angajaților să nu scadă.

”O mare parte a companiilor-client Adecco România, au folosit în primele luni din anul 2018 o variantă de salarizare care presupunea oferirea salariului brut din 2017, plus un bonus sau o indemnizație de compensare, însă au renunțat treptat la această metodă. Nevoia de a reține și de a motiva angajații, dar și problemele generate de birocrația excesivă, îi determină pe tot mai mulți angajatori să renunțe la aceste indemnizații de compensare în 2019. Anul viitor, 20% dintre angajatorii care nu au efectuat încă transferul contribuțiilor pe contractele de muncă în 2018, susțin că vor face acest lucru, potrivit rezultatelor sondajului Adecco Research”, declară Florin Godean, Country Manager, Adecco România.

Într-adevăr, datele sondajului Adecco Research arată că majoritatea angajatorilor, clienţi ai Adecco (68% dintre respondenți), au spus că, în anul 2019 vor menține aceeași variantă de salarizare ca în 2018 (când un procent similar au efectuat transferul de contribuții pe contractele de muncă), iar 20% au răspuns că vor transfera contribuțiile integral pe contractele de muncă.

Astfel, doar 5% dintre angajatorii–client Adecco, vor mai menține în 2019 varianta salariilor brute la nivelul din 2017, plus indemnizație de compensare, mai arată rezultatele sondajului.

Sondajul ”Bugete HR 2019” a fost realizat în perioada 17- 25 septembrie 2018 pe un eșantion de 130 de respondenți, reprezentând 130 de companii-client Adecco, care activează în majoritatea sectoarelor economice.

Context OUG 79/2017 privind transferul contribuțiilor

Guvernul României a adoptat un set de modificări fiscale cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2018, prin care contribuțiile sociale au trecut din sarcina angajatorului în sarcina angajatului, iar cotele obligatorii cumulate au scăzut de la 39,25% la 37,25%. De asemenea, impozitul pe venit a scăzut de la 16% la 10%.

Noile prevederi legislative au fost reglementate prin OUG 79/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal. Ordonanța se află încă în Parlament, o formă finală a legii nefind adoptată până în prezent. Pentru a menține același nivel net al salariilor angajaților, ca urmare a transferului de contribuții de la 1 ianuarie 2018, angajatorii ar fi trebuit să majoreze salariile brute ale angajaților cu circa 20%.

Despre Adecco România

Adecco România este cel mai mare jucător din domeniul resurselor umane, cu o cotă de piață de aproximativ 25% și cu o cifră de afaceri de 87.5 de milioane de euro, în 2017.  Adecco România gestionează peste 7,000 de persoane angajate temporar, are o bază de date cu peste 600,000 de candidați și deservește anual peste 900 de clienți. Echipa Adecco numără în România mai mult de 230 de persoane, iar serviciile oferite au o plajă foarte largă, de la recrutare și selecție, la outsourcing, recrutare în masă, dar și outplacement și training.

Despre Grupul Adecco

Grupul Adecco este principalul furnizor mondial de soluţii de forţă de muncă. Zilnic, aproximativ 700,000 de oameni din întreaga lume beneficiază, grație Grupului Adecco, de oportunități de muncă fie permanente, fie temporare. Cu peste 33,000 de angajați în 60 de țări, schimbăm industria resurselor umane cu fiecare loc de muncă oferit. Colegii noștri deservesc peste 100,000 de organizații, cărora le furnizează forță de muncă, servicii de resurse umane și tehnologii de ultimă generație, necesare pentru a avea succes într-o economie globală aflată în permanentă schimbare. Suntem o companie listată în clasamentul Fortune Global 500 și conducem prin puterea exemplului, creând valoare pentru toate părțile interesate, răspunzând astfel nevoilor societății și, în același timp, stimulând inovația în afaceri. Cultura noastră bazarâ pe incluziune, echitate și a muncâ în echipă, susține atât persoanele, cât și organizațiile, stimulează economia și contribuie la construirea unei societăți mai bune. Aceste valori au un ecou pozitiv în rândul angajaților noștri, care ne-au votat pe poziția a doua în clasamentul Great Place to Work® – World’s Best Workplaces, ediția 2017. Construim un viitor pentru toți.

The Adecco Group are sediul în Zürich, Elveția. Adecco Group AG este o companie înregistrată în Elveția (ISIN: CH0012138605) și listată la SIX Swiss Exchange (ADEN). Grupul operează prin opt branduri principale: Adecco, Modis, Badenoch & Clark, Spring Professional, Lee Hecht Harrison, Pontoon, Adia și YOSS.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.