Pe scurt, discriminarea este o acțiune care presupune un tratatement diferit, nedrept față de persoane din cauza apartenenței lor la un anumit grup social. Există mai multe forme de comportamente discriminatorii, dar toate au comun faptul că implică o anumită formă de excludere sau de respingere.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, autoritatea publică în domeniul discriminării, publică periodic hotărârile sale cu privire la faptele pe care le-a constatat ca fiind fapte de discriminare. Mai jos, o serie de exemple:
– Refuzul unei universități de a organiza examenele de evaluare în alte zile ale săptămânii decât sâmbătă pentru studenții care aparțin cultului Adventist de Ziua a Șaptea.
– Izolarea în cadrul activităților de pregătire/antrenament a unui jucător de fotbal al unei echipe din Liga 1 de fotbal, ca reacție la demersul jucătorului de fotbal de a-și obține drepturile contractuale.
– Acordarea de măriri salariale și a unor drepturi (tichete valorice, prime de Crăciun, etc) doar pentru membrii unui sindicat.
– Publicarea unor anunțuri, cum ar fi: “caut familie să mă întrețină…fară țigani și alte etnii”, “cumpăr apartament, curte comună, fără țigani”, “vând apartament…în curte nu sunt țigani”.
– Desfacerea contractelor de muncă, respectiv schimbarea din funcțiile de conducere a angajaților, pe criteriul apartenenței sindicale.
– Marginalizarea și desfacerea contractului de muncă a unei persoane, care anterior a sesizat CNCD pe criteriul maternității.
– Declarațiile unor moderatori de radio care au comentat prestația echipei naționale de fotbal a României în partida amicală cu reprezentativa statului Congo și, prin declarațiile în cauză, au creat o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare la adresa persoanelor de culoare.
– Încălcarea dreptului pacientei minore și a aparținătorilor acesteia de a fi informați asupra stării de sănătate și a situației medicale, într-un limbaj respectuos și în limba maternă sau într-o limbă cunoscută.
– Excluderea sindicatelor nereprezentative de la procedura de declanșare a renegocierii contractului colectiv de muncă.
– Lipsa unor criterii obiective și transparente privind declararea persoanelor cu deficiențe auditive ca inapte pentru obținerea permisului de conducere auto.

De reținut că o persoană care se consideră discriminată se poate adresa CNCD cu o petiție, în termen de cel mult 1 an de la data săvârșirii faptei sau de la data la care putea să ia cunostintă de săvârșirea ei. CNCD mai poate fi sesizat cu petiție și de organizațiile neguvernamentale care au ca scop protecția drepturilor omului sau care au interes legitim în combaterea discriminării în cazul în care discriminarea se manifestă în domeniul lor de activitate și aduce atingere unei comunităti/grup de persoane, ori dacă aduce atingere unei persoane fizice și aceasta cere ONGului să formuleze petiția. De asemenea, CNCD se poate sesiza din oficiu

Nu ratați următorul episod din seria “It’s legal o’clock”.

Pentru orice speță legată de legislația muncii sau în domeniul Global Mobility, ne puteți contacta astfel:
Dana Ionescu
Legal & Global Mobility Manager
Mob:+ 4 0721.188.450
dana.ionescu@adecco.com