Cetăţenii români care se duc în Statele Unite să studieze au nevoie de viză. Înainte de a solicita o viză, toţi solicitanţii de vize de student trebuie să fie acceptaţi şi aprobaţi de instituţia de învăţământ sau de programul pe care urmează să îl frecventeze. Odată acceptaţi, instituţiile de învăţământ vor pune la dispoziţia solicitanţilor documentaţia necesară de aprobare spre a fi prezentată la solicitarea vizei de student.

Viza F-1
Aceasta este viza de student cel mai des întâlnită. Dacă doriţi să urmaţi studii academice în Statele Unite într-o instituţie de învăţământ aprobată, cum ar fi un colegiu sau o universitate acreditată, un liceu privat sau un program de limba engleză aprobat, atunci aveţi nevoie de o viză din categoria F-1. De asemenea, veţi avea nevoie de o viză din categoria F-1 dacă urmaţi un curs care prevede mai mult de 18 ore pe săptămână.

Viza M-1
Dacă intenţionaţi să urmaţi studii sau cursuri de formare neacademice sau vocaţionale într-o instituţie din Statele Unite, atunci aveţi nevoie de o viză din categoria M-1.

Nu ratați următorul episod din seria “Global Mobility Insights” de săptămâna viitoare.

Pentru orice speță legată de legislația muncii sau în domeniul imigrării (global mobility), ne puteți contacta astfel:
Dana Ionescu
Legal & Global Mobility Manager
Mob:+ 4 0721.188.450
dana.ionescu@adecco.com

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.