“CEO PENTRU O LUNĂ”: un număr record de peste 200.000 viitori lideri au aplicat pentru a experimenta cum se conduce o multinațională

  • Experiența acumulată în cadrul programului contribuie în dezvoltarea carierei tinerilor participanţi
  • Adecco Group va găzdui şi “Experience Work Day” în 47 de țări simultan, pe data de 24 aprilie
  • “Experience Work Day” permite tinerilor să învețe direct de la angajații Adecco Group, participând la sesiuni de shadowing alături de colegii noştri

Zurich, Elveția, 18 aprilie, 2018:  Mai mult de 200.000 candidați din 47 de țări au aplicat în cadrul  CEO for One Month, un număr record la nivelul programului, care permite tinerilor să lucreze alături de cei ce conduc cel mai important partener global în domeniul soluțiilor de Resurse Umane.

Rata șomajului în rândul tinerilor este dublă față de media înregistrată în majoritatea țărilor, lipsa competențelor necesare și deficiențele educației tradiționale fiind principalele probleme pe care le observă potenţialii angajatori. Grupul Adecco se angajează să abordeze aceste provocări prin intermediul programelor precum CEO for One Month și Adecco Way to Work®, care au oferit pregătire profesională pentru mai mult de 20.000 de tineri, începând cu anul 2015 – inclusiv peste 140 de tineri CEO pentru o lună. Scopul final al acestor programe este de a le influența viețile acestor tineri, pregătindu-i pentru viitoarele locuri de muncă, și de a le oferi instrumentele necesare pentru a evolua cu succes pe piața muncii.

Programul CEO for One Month este conceput pentru a oferi tinerilor experiența de muncă de care au nevoie în dezvoltarea unei cariere, oferindu-le oportunitatea de pregătire prin activități practice, în cadrul unei companii, pregătire de care nu pot beneficia în școală sau universitate. In 2018, numărul de aplicații este cu aproximativ 72% mai mare față de anul precedent, peste 200.000 de tineri profesioniști concurând pentru oportunitatea de a lucra timp de o lună alături de CEO-ul grupului Adecco, Alain Dehaze.

“Sunt nerăbdător să-i salut pe cei 47 de tineri lideri care vor lucra cu managementul nostru de top din fiecare țară”, a spus Dehaze. “CEO for One Month este o experiență care îți schimbă viața și care oferă tinerilor talentați o ocazie reală de a străluci din prima zi a carierei lor.”

Programul CEO for One Month, acum în al cincilea an, oferă o perspectivă unică, din interior, a modului în care este gestionată o companie multinațională cu 34.000 de angajați, prezentă în 60 de țări și teritorii și cu venituri de peste 23 de miliarde de euro. Inițial, candidații vor fi selectați pentru a lucra cu managerii naționali ai grupului Adecco, în cele 47 de țări participante, timp de o lună. În urma evaluărilor locale gestionate de fiecare ţară, 10 finaliști sunt selectați pentru a participa într-un Bootcamp global, un program intens de pregătire şi testare, în urma căruia va fi selectat un tânăr lider care va petrece o lună întreagă alături CEO-ul Global al Grupului Adecco. Dar experiența nu se termină aici. Mulți dintre finaliști continuă o carieră în cadrul grupului Adecco. CEO-ul pentru o lună de anul trecut a fost Ed Broadhead – acum șeful departamentului de Data Analytics al grupului Adecco, la sediul său din Zurich. Ernesto Lamaina, fostul CEO for One Month din Italia, a devenit CEO al firmei Adia, marca digitală de recrutare la cerere a grupului Adecco.

În data de 24 aprilie, cu ocazia Experience Work Day, The Adecco Group și toate brand-urile sale, vor deschide uşile birourilor şi sucursalelor locale, miilor de tineri invitaţi să petreacă o zi alături de echipele Adecco şi să participe la diferite sesiuni de consiliere și ateliere de lucru din cadrul multinaţionalei, toate acestea pentru a le oferi o imagine de ansamblu asupra posibilităților de dezvoltare a carierei.

“Întreaga echipă Adecco așteaptă cu nerăbdare ca mii de tineri curioşi şi talentaţi să petreacă alături de mentorii locali, ziua de marţi 24 aprilie”, a adăugat Dehaze.

Video Experience Work Day 2018
Video CEO for One Month Adecco România Bootcamp
Video CEO for One Month Adecco Group Bootcamp – cei 10 finalişti

Pentru mai multe informaţii privind programul Adecco Way to Work™:

Way to Work Website: https://www.adeccowaytowork.com/en/
Adecco România website: http://www.adecco.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/AdeccoRomania/
Twitter: https://twitter.com/AdeccoRomania
LinkedIn: https://www.linkedin.com/AdeccoRomania

Despre Adecco România

Adecco România este cel mai mare jucător din domeniul resurselor umane, cu o cotă de piață de aproximativ 30% și cu o cifră de afaceri de peste 80 de milioane de euro, în 2016.  Adecco România gestionează peste 8,000 de persoane angajate temporar, are o bază de date cu peste 600,000 de candidați și deservește zilnic peste 600 de clienți. Echipa Adecco numără în România mai mult de 250 de persoane, iar serviciile oferite au o plajă foarte largă, de la recrutare și selecție, la outsourcing, recrutare în masă, dar și outplacement și training.

Despre Grupul Adecco

Grupul Adecco este principalul furnizor mondial de soluţii de forţă de muncă. Zilnic, aproximativ 700,000 de oameni din întreaga lume beneficiază, grație Grupului Adecco, de oportunități de muncă fie permanente, fie temporare. Cu peste 33,000 de angajați în 60 de țări, schimbăm industria resurselor umane cu fiecare loc de muncă oferit. Colegii noștri deservesc peste 100,000 de organizații, cărora le furnizează forță de muncă, servicii de resurse umane și tehnologii de ultimă generație, necesare pentru a avea succes într-o economie globală aflată în permanentă schimbare. Suntem o companie listată în clasamentul Fortune Global 500 și conducem prin puterea exemplului, creând valoare pentru toate părțile interesate, răspunzând astfel nevoilor societății și, în același timp, stimulând inovația în afaceri. Cultura noastră bazarâ pe incluziune, echitate și a muncâ în echipă, susține atât persoanele, cât și organizațiile, stimulează economia și contribuie la construirea unei societăți mai bune. Aceste valori au un ecou pozitiv în rândul angajaților noștri, care ne-au votat pe poziția a doua în clasamentul Great Place to Work® – World’s Best Workplaces, ediția 2017. Construim un viitor pentru toți.

The Adecco Group are sediul în Zürich, Elveția. Adecco Group AG este o companie înregistrată în Elveția (ISIN: CH0012138605) și listată la SIX Swiss Exchange (ADEN). Grupul operează prin opt branduri principale: Adecco, Modis, Badenoch & Clark, Spring Professional, Lee Hecht Harrison, Pontoon, Adia și YOSS.

bune. Aceste valori au un ecou pozitiv în rândul angajaților noștri, care ne-au votat pe poziția a doua în clasamentul Great Place to Work® – World’s Best Workplaces, ediția 2017. Construim un viitor pentru toți.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.