Adecco pariază pe ”producția” de IT-ști. Cumpără cu 400 de milioane de dolari o firmă specializată în predarea competențelor digitale. Ce înseamnă acest lucru pentru angajații din România 

Cum cererea de angajați din domeniul IT este tot mai mare, Adecco, liderul soluțiilor de HR la nivel global, a cumpărat General Assembly, o firmă americană care se ocupă de re-specializarea angajaților. Tranzacția, anunțată luna trecută, oferă un indiciu asupra direcției în care se îndreaptă piața recrutării – de la găsirea candidatului potrivit la ”producerea” lui, prin cursuri adresate angajaților deja existenți în companie.

General Assembly a fost înființată 2011 și are sediul central în New York. Compania predă viitorilor angajați subiecte cum ar fi dezvoltarea web, web design, marketingul digital și, din ce în ce mai mult, analiza datelor și machine learning. Candidații se pot înscrie la cursurile cu normă întreagă ale General Assembly, pentru taxe de școlarizare care adesea depășesc 10.000 de dolari pe curs. În total, mai mult de 50.000 de persoane au absolvit unul dintre cursurile companiei.

”General Assembly a crescut rapid oferind o punte între educația oferită de sistemul de învățământ și cerințele angajatorilor, permițându-i să ajungă într-un timp foarte scurt până la 20 de campusuri, 50.000 de absolvenți și peste 300 de clienți Fortune 500. Accesul la cei peste 100.000 de clienți ai companiei Adecco, infrastructura globală pe care aceasta o deține și cunoașterea profundă a pieței forței de muncă din toată lumea vor spori și mai mult potențialul de creștere a General Assembly, cu oportunități specifice deja identificate. Așa cum a spus Alain Dehaze, CEO Adecco Group, prin oferirea serviciilor oferite de General Assembly, alături de dezvoltarea talentului existent al Grupului, tranziția în carieră și soluțiile profesionale de personal, vom putea răspunde mai bine nevoilor clienților noștri, sporind accesul și oferta pentru cele mai solicitate abilități.

Sunt încântat să încep să lucrez cu Jake și General Assembly pentru a construi o companie puternică, care va contribui în mod decisiv în domeniul ocupării forței de muncă angajarii și educației”, afirmă Sergio Picarelli, Executive Board Member, direcor regional EMEA, The Adecco Group

General Assembly va continua să activeze ca o divizie separată, condusă de fondatorul și directorul executiv, Jake Schwartz, care va îi va raporta lui Sergio Picarelli. General Assembly și-a vândut din ce în ce mai mult serviciile către corporații care doresc să recalifice un număr mare de angajați în noile abilități digitale. Compania are printre clienții săi aproximativ 300 dintre cele mai mari corporații din lume.

Acest trend al respecializării va ajunge rapid și în România. Un studiu al Asociaţiei pentru Industria Electronică şi Software arată că e nevoie de 30 de mii în întreaga ţară. La această cerere se adaugă alte zeci de mii în domeniul online, aflat în creștere rapidă.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.