PROGRAMUL “ceo PENTRU o LUNĂ” oferă TINERIlor CANDIDAȚI şansa de a-şi dezvolta abilităţile profesionale si de a acumula o experienţă profesională unică.

Programul ajuns la a 4-a ediţie consecutivă, reprezintă o oportunitate unică pentru candidații ambițioși de a-și crește șansele de angajare ca asistenți ai liderilor Adecco Group şi de a câștiga o importantă experiență profesională.

Zurich, Elveția, 07 februarie 2017: Grupul Adecco, cel mai important furnizor mondial de soluții de forță de muncă, a lansat a patra ediție globală a “CEO Pentru o Lună”, ca parte a programului global al Adecco Way to WorkTM. Programul din acest an oferă pentru 49 de candidați ambițioși din întreaga lume posibilitatea de a lucra cu Managementul Adecco Group din țara lor de reședință. Unul dintre participanți va fi selectat în continuare pentru a lucra alături de CEO-ul Adecco Group, Alain Dehaze. Programul ajută tinerii candidați să își crească șansele de angajare și de dezvoltare a carierei printr-un program de training extrem de eficient bazat pe muncă. În 2016 programul a atras peste 54.000 de aplicații.

Conform Organizației Internaționale a Muncii, numărul tinerilor șomeri a ajuns la 71 de milioane în 2016. Între timp, a 4-a revoluție industrială creează locuri de muncă noi, care necesită abilități și aptitudini pe care puțini le posedă. Angajatorii se plâng de incapacitatea educației tradiționale de a oferi abilitățile necesare pentru a face faţă nevoilor existente și cer abilități ce țin de gestionarea unor proiecte și management de personal. Raportul Global Talent Competitiveness Index 2017, realizat de INSEAD împreună cu Adecco Group, arată că statele aflate în top, cum ar fi Elveția, Singapore și țările nordice, au mai mult succes în combaterea șomajului în rândul tinerilor datorită, într-o anumită măsură, sistemelor de educație care încurajează învățarea pe bază de practică și realizare de proiect și prin oferirea de oportunități de muncă prin cursuri de pregătire dedicate lor, cum ar fi ucenicia.

“Programul Way to Work TM ilustrează perfect țelul Grupului Adecco de a oferi oportunități tinerilor și de a-i ajuta să prospere muncind. Programul CEO pentru o lună vizează în mod specific candidații ambițioși, oferindu-le o oportunitate unică pentru că viitorul nostru depinde de aptitudinile, încrederea şi experienţa tinerilor de astazi. Avem o responsabilitate comună să îi ajutăm să îşi contruiască o carieră prin formare şi orientare profesională, dar mai ales prin oferirea de oportunităţi de angajare. Acest lucru înseamnă CEO for One Month.”, a declarat Florin Godean, CEO Adecco România.

Grupul Adecco a lansat Adecco Way to WorkTM în 2013, pentru a combate șomajul în rândul tinerilor și deficitul lor de competențe relevante, pentru a dezvolta capacitatea de inserție profesională a tinerilor și pentru a-i ajuta să pătrundă pe piața muncii. Prin programul Way to WorkTM, Grupul Adecco oferă tinerilor stagii de internship și de ucenicie (peste 10.500 între 2015 și 2016), de orientare în carieră și de formare profesională, precum și o șansă de a fi CEO pentru o lună al companiei.

Pentru a participa în programul “CEO Pentru o Lună”, candidații pot aplica accesând următorul link ce conţine mai multe informaţii privind această iniţiativă: http://www.adecco.ro/way-to-work/. După primele etape de screening şi testări a aplicanţilor, vor urma o serie de interviuri cu experții Adecco din țările participante. Poziția include un salariu suficient pentru a sprijini educația și dezvoltarea cu succes a candidatului. Pe parcursul perioadei petrecute alături de Directorii Executivi ai Grupului Adecco, candidații selectați din fiecare țară vor beneficia de training, îndumări pentru dezvoltarea în carieră şi oportunități profesionale.

Video: CEO for One Month 2017
Video: selectie Adecco Romania CEO for One Month 2016
Video: interviu Camille Clement, Adecco Group CEO for One Month 2016

Pentru mai multe informaţii privind programul Adecco Way to Work™:
office.romania@adecco.com or + 40 21 300 35 46
www.adeccoromania.ro

Website: http://www.adecco.ro/way-to-work/
Facebook: https://www.facebook.com/AdeccoRomania/
Twitter: https://twitter.com/AdeccoRomania
LinkedIn: https://www.linkedin.com/AdeccoRomania

Despre Grupul Adecco

Grupul Adecco este principalul furnizor mondial de soluții de forță de muncă, transformând lumea muncii prin talent și tehnologie. În fiecare an, aproximativ 700.000 de oameni din întreaga lume primesc, din partea grupului Adecco oportunități de angajare. Serviciile oferite fac parte din categoria mai largă a angajărilor temporare, angajărilor permanente, schimbarea domeniului de activitate, dezvoltare a angajaților și outsourcing și consultanță. Adecco face parteneriat cu angajatorii, candidații, colegii de lucru și guvernele, împărtășind din expertiza sa pe piața forței de muncă pentru a stimula prosperitatea prin puterea muncii.

Grupul Adecco este o companie din topul Fortune 500 Global, cu sediul în Zurich, Elveția, cu mai mult de 33.000 de angajați și aproximativ 5.100 de sucursale în 60 de țări și teritorii din întreaga lume. Adecco Group AG este înregistrată în Elveția (ISIN: CH0012138605) și listată la bursa elvețiană de valori cu simbolul ADEN.

Despre Adecco România

Adecco România este cel mai mare jucător din domeniul resurselor umane, cu o cotă de piață de aproximativ 30% și cu o cifră de afaceri de peste 70 de milioane de euro, în 2015. Adecco România gestionează peste 8.500 de persoane angajate temporar, are o bază de date cu peste 600.000 de candidați și deservește zilnic peste 500 de clienți. Echipa Adecco numără în România 200 de persoane, iar serviciile oferite au o plajă foarte largă, de la recrutare și selecție, la outsourcing, recrutare în masă, dar și outplacement și training.