Regula generala este ca orice cetatean strain poate fi angajat in Romania cu program de lucru de 8 ore/zi. Exceptiile de la programul de lucru de 8 ore/zi sunt expres mentionate in legislatie:

  • străinii titulari ai dreptului de şedere temporară pentru studii pot fi încadraţi în muncă pe teritoriul României fără aviz de angajare numai cu contract individual de muncă cu timp parţial cu durata muncii de maximum 4 ore pe zi.
  • străinii titulari ai dreptului de şedere temporară în scop de muncă, încadraţi în muncă pe teritoriul României cu contract individual de muncă cu normă întreagă, pot fi încadraţi în muncă pe teritoriul României la un alt angajator, fără aviz de angajare, numai cu contract individual de muncă cu timp parţial, cu durata muncii de maximum 4 ore pe zi.

In afară de străinii titulari ai dreptului de şedere temporară pentru studii, mai sunt si alti străini care pot fi încadraţi în muncă pe teritoriul României fără aviz de angajare. Nu uitati sa cititi urmatorul episod din “Global mobility insights”.

Pentru orice speta legata de dreptul de munca si sedere in Romania a unui cetatean strain sau detasarea unui cetatean roman in strainatate, ne puteti contacta astfel:
Dana Ionescu
Legal & Global Mobility Manager
Mob: + 4 0721.188.450
dana.ionescu@adecco.com