Cred că vorbesc în numele tuturor când spun că părinții întotdeauna ne-au învățat că școala este importantă, că trebuie să avem note bune pentru a ne asigura un viitor, un loc bun de muncă; că ne trebuie un liceu, o facultate eventual și un master.

Prea puțin auzim despre cât de important este să facem și alte lucruri în afara studiilor. Din proprie experiență pot spune că este deopotrivă esențial. Orice activități avem oportunitatea să le facem în afara școlii ne oferă un avantaj. Săptămânal, dacă nu chiar zilnic, am ocazia să cunosc câte o persoană care a terminat 1-2 facultăți, poate chiar și un master, dar care nu au ajuns din punct de vedere profesional unde își dorește. Și de cele mai multe ori îi întreb ce și-ar dori să facă și apoi ce au făcut pe lângă studiile pe care le au și atunci îmi înșiruie câteva cursuri care nu i-au ajutat la nimic.

Ceea ce puțini dintre noi înțelegem este că diplomele nu ne pot oferi tot ce ne dorim și că pentru a reuși să obținem job-ul mult visat trebuie să ne implicăm și în activități care ne formează pe partea de soft skills. Probabil toți am făcut practică la un moment dat unii am făcut în cadrul facultății, alții am făcut acolo și în altă companie, unii poate am fost implicați și într-un ONG unde am învățat mult mai mult decât ne așteptam sau credeam.

Soft skills? Cu toții am auzit termenul cel puțin o dată folosit ca referire la capacitatea unei persoane de a avea și alte abilități înafara celor tehnice (des menționate ca „hard skills”). Și atunci, noi ca persoane în formare, care acumulăm cunoștințe pentru a stăpâni o profesie despre care învățăm la școală, teoretic, tot ce trebuie să știm, cu ce ar trebui să completăm? Ar trebui să completăm cu de toate. Să știm să interacționăm cu colegii noștri, să știm să ne punem ideile în aplicare, să ne spunem părerea, să știm să lucrăm în echipă, să știm să lucrăm individual etc. Asta își doresc majoritatea angajatorilor de la un candidat la început de carieră, care tocmai a ieșit de pe băncile școlii. Chiar dacă nu știm să punem în practică toate cunoștințele pe care le-am dobândit, își dorește să vadă că noi candidații avem o bază pe care ei pot clădi, pot forma un specialist.

Și ultima întrebare din acest articol: Cum putem dobândi aceste lucruri? Mai simplu ca în momentul de față nu se poate. Periodic vedem, aflăm, poate ne invită cineva sau dă share un prieten despre sesiuni de training gratuite, seminarii, conferințe, dar lucrul care ne este de la început cel mai la îndemână sunt ligile și ONG-urile studențești. Nu cred că există universitate în care să nu fie una activă. Da, poate părea o pierdere de timp și energie, o adunătură de oameni care muncesc fără să fie plătiți și pe care, de regulă ceilalți studenți îi consideră secte. Aici puteți să vă dezvoltați personal, să învățați ce nu aveți ocazia în liceu, facultate, master.

Astfel, vă sfătuiesc pe toți să profitați de orice oportunitate de dezvoltare personală care vi se ivește. Chiar dacă poate nu aveți chef sau nu o să atingă așteptările voastre din orice puteți învăța ceva. Ne auzim luna viitoare când voi povesti despre experiența mea în cadrul unui internship și cât de mult m-a ajutat să îmi găsesc job-ul mult dorit.

Ce așteaptă angajatorii de la tinerii carte caută un loc de muncă, în afară de note bune

Părinții ne-au spus întotdeauna că notele bune obținute la școală ne ajută, ba chiar ne garantează un loc de muncă mai bun. Din păcate, părinții și profesorii vorbesc prea rar despre cât de important este să fim implicați și în alte activități în afara studiilor. Pot să spun, din propria mea experiență, că orice activitate în afara școlii, extra curriculară, oferă un avantaj important în cursa pentru postul mult dorit.

Aproape zilnic am ocazia să cunosc un tânăr care a terminat facultatea sau chiar 2 facultăți, poate chiar și un master, dar care nu a ajuns din punct de vedere profesional acolo unde își dorește. Când îl întreb ce a făcut pe lângă studiile pe care le are îmi înșiruie câteva cursuri care nu l-au ajutat cu nimic.

Activitățile extra curriculare fac diferenta

Din păcate, doar diplomele nu ne oferă din principiu o slujbă bună. Pentru a reuși să obținem job-ul mult visat trebuie să ne implicăm și în activități care ne formează pe partea de soft skills. Cu toții am făcut practică la un moment dat – unii am făcut în cadrul facultății, alții într-o companie, unii poate am fost implicați într-un ONG unde am învățat mult mai mult decât ne așteptam sau credeam.

Cu toții am auzit termenul cel puțin o dată folosit ca referire la capacitatea unei persoane de a avea și alte abilități în afara celor tehnice („hard skills”). Și atunci, noi ca persoane în formare, care acumulăm cunoștințe pentru a stăpâni o profesie despre care învățăm la școală, teoretic, tot ce trebuie să știm, cu ce ar trebui să completăm? Ar trebui să completăm cu de toate.

Să știm să interacționăm cu colegii noștri, să știm să ne punem ideile în aplicare, să ne spunem părerea, să știm să lucrăm în echipă, să știm să lucrăm individual etc. Asta își doresc majoritatea angajatorilor de la un candidat la început de carieră, care tocmai a ieșit de pe băncile școlii. Chiar dacă nu știm să punem în practică toate cunoștințele pe care le-am dobândit, își dorește să vadă că noi, candidații, avem o bază pe care ei pot clădi, pot forma un specialist.

De unde putem începe?

Cum putem dobândi aceste lucruri? Mai simplu ca în momentul de față nu se poate. Vedem tot timpul în social media, pe internet, în presă și chiar la avizierul facultății anunțuri despre sesiuni de training gratuite, seminarii și conferințe. Cel mai simplu este să deveniți voluntari în ligile și ONG-urile studențești. Nu cred că există universitate în care să nu fie una activă. Da, poate părea o pierdere de timp și energie, o adunătură de oameni care muncesc fără să fie plătiți. Dar aici puteți să vă dezvoltați personal, să învățați ce nu aveți ocazia în liceu, facultate și la master.

Astfel, vă sfătuiesc pe toți să profitați de orice oportunitate de dezvoltare personală care vi se ivește. Chiar dacă poate nu aveți chef sau nu o să atingă așteptările voastre din orice puteți învăța ceva. Ne auzim luna viitoare când voi povesti despre experiența mea în cadrul unui internship și cât de mult m-a ajutat să îmi găsesc job-ul mult dorit.

Livia Cosnita

Recruitment Consultant
Adecco Brasov
LinkedIn